FUNKTIONEL SIKKERHED

For det rette sikkerhedsniveau – overalt!
Proces- og maskinfunktionel sikkerhed er et af GFS’ (Global Functional Safety) nøglepræstationsområder, og vi yder støtte til vores kunder vedrørende alle aspekter af funktionel sikkerhed, lige fra ledelsessystemer til procedurer for valg af udstyr. Det er vores intention at gøre din arbejdsplads sikrere.


Eksperter i IEC-standarder

Grundlaget for GFS’ arbejde med funktionel sikkerhed er standarderne IEC 61508, IEC 61511, IEC 62061 og ISO 13849. Disse standarder er nøgleelementerne inden for sikkerhedsdesign og kan appliceres på alle former for industri. De definerer også rammebetingelserne for design, ingeniørarbejde, idriftsætning, drift og vedligeholdelse, samt ændringer i sikkerhedsinstrumenterede systemer (SIS).


Sikkerhedslivscyklus
Baseret på modellen Sikkerhedslivscyklus (Safety Life Cykle) assisterer GFS’ eksperter kunden gennem forskellige stadier, som defineret i standarderne. Fra projektets konceptuelle fase til endelig idriftsætning og overdragelse til drift og vedligeholdelse:

 • Definere risiko (f.eks. ved brug af HAZOP, “What-if”-metoder)
 • Bestemmelse af sikkerhedsfunktioner og nødvendigt sikkerhedsniveau (Performance Level PL / Safety Integrity Level SIL), specificering af sikkerhedskrav
 • Systemdesign
 • Validering og Verificering af Design
 • Idriftsætning

Derudover tilbyder GFS assistance med forberedelsen af drift- og vedligeholdelsesprocedurer.


Funktionel Sikkerheds ledelse og styrings system (Functional Safety Management)
Et af hovedpunkterne i arbejdet for at opnå et sikkert design og en sikker ledelse er at implementere ” Funktionel Sikkerheds systemer” (Functional Safety). Denne arbejdsmetodik skal, blandt andre, have at gøre med generelle sikkerhedskrav, organisatoriske krav, implementering og tilsyn med procedurer samt løbende risikoevaluering og -styring.


Softwareløsninger
GFS bruger førende softwarepakke til at dokumentere risikovurdering, bekræftelse af sikkerhedsfunktioner og tilstande med komponentsvigt.

For korrekt dokumentation og rapportering bruger vi hovedsaligt:

 • PHA-Pro
 • Exida ExSILentia
 • Sistema


Typiske standarder:

IEC 61508, IEC 61511, IEC 62061, ISO 13849, EN 50156, EN 15998, EN 50495, IEC 62443

ANDRE SERVICES

RISK ASSESMENT

RISIKOVURDERING

AUTHORITY REQUIREMENTS

MYNDIGHEDSKRAV

 TRAINING & COURSE

UNDERVISNING & KURSER

HAZARDOUS AREA (ATEX)

RISIKOZONER (ATEX)

 CE DOCUMENTATION

CE DOKUMENTATION

KONTAKT GFS

Brug venligst vores kontaktformular nedenunder for generelle henvendelser. Vi svarer på alle henvendelser hurtigst muligt.

  GFS KONTAKT

  Telefon: +45 20 80 45 90
  E-mail: contact@gf-safety.dk

  GFS AFDELINGER

  DK-4400 Kalundborg
  DK-8700 Horsens

  CVR nr.:  DK-3387 2062